سازه صنعتی

طراحی انواع سازه های صنعتی

اگر با نام «سازه‌های صنعتی» آشنایی ندارید، در نظر داشته باشید که آنها در قالب سازه‌های فلزی طراحی و اجرا می‌شوند و کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارند. این سازه ها بر اساس ساختار و اتصالات به مدل‌‌های مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند. در واقع سازه‌های صنعتی به عنوان سازه‌هایی که در صنایع مختلف استفاده می‌شوند، شامل سوله‌های کارخانه، سالن‌های بزرگ وسایل صنعتی، کارگاه‌های صنعتی، سوله‌های دپو و غیره هستند. فراساز با بیش از 40 سال سابقه فعالیت درخشان، توانسته است خدمات قابل توجهی در  این حوزه ارائه کند.

این سازه‌ها، در ساختار و نصب با ساختمان‌های مسکونی تفاوت دارند و به همین دلیل با نام «سازه‌های فلزی صنعتی» هم شناخته می‌شوند. این سازه‌ها به منظور پشتیبانی از بارهای سنگین، بهبود پایداری و مقاومت سازه‌های ساختمانی مورد استفاده هستند. با توجه به اهمیت این نوع سازه‌ها در ادامه شما را با دو نوع سبک و سنگین آنها آشنا خواهیم کرد.

آشنایی با انواع سازه‌های صنعتی سبک

سیستم اسکلت فولادی سبک  که ب نام مخفف «LSF» هم شناخته می‌شود، یک نوع سازه است که از آن برای ساختمان‌های کوتاه و متوسط (تا 5 طبقه) استفاده می‌کنیم. سازه‌های فولادی سبک به‌ طور عمده در ساختمان‌های صنعتی که بارهای زیادی را تحمل نمی‌کنند، به‌ کار می‌روند.

در این سیستم، از پرلین‌های فولادی نوع C و نوع Z شکل به ‌عنوان جداره و تیرهای دیوار و از فولاد سبک با مقطع H شکل (جوش داده شده یا نورد شده) برای ساخت چهارچوب گرید فولادی استفاده می‌شود. همچنین، از صفحات فولادی سبک وزن هم به ‌عنوان ساختار محفظه‌ای سقف و دیوار استفاده خواهد شد. برای مونتاژ سازه فولادی سبک، از پیچ و مهره‌هایی با مقاومت بالا و مواد آبکاری شده استفاده می‌کنیم.

سازه فلزی صنعتی اردکان

کاربرد این نوع سازه‌ها

سازه های سبک به دلیل سرعت ساخت بالا و مصرف کمتر فولاد، در کارخانه‌های صنعتی، انبارها، سالن‌های ورزشی کوچک و حتی متوسط و سایر کاربردهای مشابه مناسب هستند. همچنین، به دلیل آسانی جمع‌آوری و جداسازی سازه‌های فولادی سبک، برای سازه‌های موقتی که نیاز به تخریب دارند نیز مناسب خواهند بود.

این نوع سازه‌ها به ‌عنوان یک راه حل سریع و اقتصادی برای احتیاجات اسکلت ساختمانی در برخی از موارد استفاده می‌شوند. با استفاده از سازه‌های صنعتی سبک، می‌توان به صورت سریع و کارآمد ساختمان‌هایی را ایجاد کرد که نیازمندی‌های خاص خود را برآورده می‌کنند.

این نوشته را از دست ندهید »»  انواع اسکلت ساختمانی + مزایا و معایب { بهترین روش }

این مقاله را از دست ندهید» دکل مخابراتی

مزیت‌های استفاده از این نوع سازه‌های صنعتی

سازه‌های صنعتی سبک دارای مزایای متعددی هستند. یکی از این مزایا ساخت سریع، آسان و مقرون به‌ صرفه است. قطعات این سازه‌ها را می‌توان با استفاده از پیچ و مهره‌ها در محل ساخت و ساز مونتاژ کرد. در برخی موارد، قطعات را روی زمین جوش داده و سپس مونتاژ می‌کنند تا واحدهای بزرگ‌تری ایجاد شوند.

همچنین استفاده از دیوارهای عایق حرارتی و صوتی می‌تواند به صرفه‌جویی در انرژی تا 50 درصد منجر شود. این دیوارها راندمان بالایی در حفظ حرارت و عایق صدا دارند. سازه‌های فلزی سبک دارای مقاومت عالی در برابر شرایط آب‌وهوایی سخت هستند. اجزای اصلی این سازه‌ها از فولاد سبک تشکیل شده‌اند که دارای چقرمگی و کشش خوبی است. ساختار کلی این سازه‌ها محکم است و حتی در صورت وقوع زلزله، ساختمان فلزی فورا فرو نمی‌ریزد.

 سازه های سبک به دلیل قابلیت جداسازی و استفاده مجدد، با محیط‌زیست سازگاری خوبی دارند و می‌توانند ضایعات را کاهش دهند. همچنین، این سازه‌ها قابلیت تطبیق با استانداردهای بعدی را دارند و بازسازی و تقویت آنها آسان است. فریم فولادی این سازه‌ها معمولا از ورق‌های گالوانیزه نورد سرد تشکیل شده که مقاومت در برابر خوردگی را بهبود می‌بخشد. علاوه بر این، سازه‌های فولادی سبک قابل سفارشی‌سازی بوده و با مشخصات و رنگ‌های دلخواه ساخته می‌شوند.

آشنایی با انواع سازه های صنعتی سنگین

سازه‌های صنعتی سنگین، به خصوص در کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولیدی، استفاده و کاربرد زیادی دارند. این سازه‌ها اغلب از اسکلت فلزی سنگین تشکیل شده‌اند و دارای جرثقیل‌های سقفی با ظرفیت بزرگ هستند. این جرثقیل‌ها در کارگاه‌های سازه‌های فولادی سنگین با ظرفیت‌های مختلفی که از ده تن تا صدها تن می‌توانند باشند، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سازه‌های فولادی سنگین دارای ویژگی‌های مختلفی هستند. به طور معمول، مصرف فولاد در هر مترمربع از این سازه‌ها بیشتر یا مساوی 50 کیلوگرم بر مترمربع است و ضخامت ورق فولادی در این سازه‌ها بیشتر یا مساوی 10 میلیمتر است. همچنین، ظرفیت بالابری جرثقیل‌های مورد استفاده در این سازه‌ها بیشتر یا مساوی 25 تن است.

انواع مختلفی از سازه‌های فولادی سنگین وجود دارند، از جمله سازه‌های فولادی تک دهانه، سازه‌های فولادی دو دهانه و سازه‌های فولادی چند دهانه. سازه فولادی تک دهانه از دو ردیف ستون فولادی تشکیل شده، در حالی که سازه فولادی سنگین دو دهانه معمولا از سه ردیف ستون فولادی تشکیل شده است. همچنین، در همه سازه های سنگین، می‌توان جرثقیل‌های سقفی را هم نصب کرد.

همه چیز درباره گالوانیزه گرم 

این نوشته را از دست ندهید »»  انواع اسکلت ساختمانی + مزایا و معایب { بهترین روش }

پروژه اسکلت فلزی تایمز

کاربرد این نوع سازه‌ها

سازه‌های فولادی را می‌توانیم در همه انواع کاربردهای سازه، تطبیق دهیم. موارد ذکر شده در لیست زیر تنها چند نمونه از این کاربردها هستند.

  1. ساختمان‌های فولادی صنعتی: سوله‌ها و انبارهای ذخیره سازه‌های فولادی، کارگاه‌های سازه‌های فولادی و غیره.
  2. سازه‌های پشتیبانی تجهیزات: کوره سیمان، برج‌های دیگ بخار، نگهداری از تجهیزاتی چون جرثقیل و غیره.
  3. کارخانه‌های صنعتی سنگین: انواع نیروگاه‌ها

مزیت‌های استفاده از این نوع سازه‌های صنعتی

مزایای سازه‌های فولادی سنگین شامل استحکام بالا، وزن سبک و دهانه بزرگ است. علاوه بر این، ساخت سریع از ویژگی‌های دیگر آنها است؛ زیرا می‌توان این سازه‌ها را در هر کارخانه، از قبل مهندسی کرده و سپس در محل مونتاژ کرد. هزینه تمام شده سازه‌های فولادی نیز نسبت به سازه‌های دیگر مانند بتن و چوب کمتر است.

این سازه‌ها دارای مقاومت بالا در برابر آتش و خوردگی هستند و همچنین سازگاری بالایی با محیط زیست دارند؛ زیرا فولاد سازه را می‌توان بدون آلودگی بازیافت کرد. علاوه بر این، سازه‌های فولادی سنگین قابلیت ساخت به هر شکلی را دارند و امکان گسترش آنها در آینده نیز وجود دارد. در نظر داشته باشید که طول عمر طولانی از دیگر مزایای سازه‌های فولادی است؛ زیرا نگهداری از آنها آسان است و می‌توان سال‌ها از این سازه‌ها استفاده کرد.

گالری تصاویر پروژه های سازه های صنعتی فراساز

فراسار توسعه دهنده انواع سازه های فلزی و صنعتی در ایران میباشد که در این قسمت به معرفی برخی از سوابق درخشان آن می پردازیم. برای مشاهده کاتالوگ معرفی و نمونه های پروژه های انجام شده مربوط به این سازه ها میتوانید روی لینک زیر کلیک کنید تا فایل مورد نظر برایتان دانلود شود. در این قسمت گالری تصاویر مربوطه را نیز مشاهده میکنید

دانلود کاتالوگ بخش سازه های فلزی

 

کلام آخر

در این فرصت کوتاه سعی کردیم شما را با انواع سازه های فلزی آشنا کنیم. گفتیم که سازه‌های صنعتی به طور معمول از مواد فلزی مانند آلومینیوم، فولاد و غیره ساخته شده‌اند و برای پشتیبانی از بارهای سنگین و سبک در نظر گرفته خواهد شد. در نتیجه این سازه‌ها در دو نوع اصلی سبک و سنگین هم شناخته می‌شوند که هر کدام کاربرد و ویژگی‌های خاص خود را دارند. در نهایت به این نکته می‌رسیم که هیچ سیستم ساختمانی دیگری از نظر انعطاف‌پذیری، سرعت ساخت و نصب و صرفه اقتصادی،  با سازه‌های فلزی صنعتی قابل‌ مقایسه نیست. برای مشاوره رایگان و ارتباط با مهندسان فراساز میتوانید از طریق شماره زیر اقدام فرمایید.

021-44604000

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *