سازه صنعتی

انواع اسکلت ساختمانی + مزایا و معایب { بهترین روش }

نمایی از اسکلت ساختمانی

 اسکلت ساختمانی شبکه یا سیستمی از ستون‌ها و تیرهای نگهدارنده است که بارهای عمودی و افقی را که به ساختمان وارد می‌شود را پشتیبانی و پایداری ساختار کل سازه را فراهم می‌کند. اسکلت بندی ساختمان می‌تواند از جنس فولاد، بتن و چوب باشد که هر کدام دارای مزایا و معایب مختلف می‌باشند. در سازه‌های شهری اغلب استفاده از اسکلت فلزی و بتنی رایج‌تر است. در این مقاله قصد داریم به اسکلت ساختمانی بپردازیم. اگر قصد احداث فونداسيون و نصب سازه‌های فلزی و بتنی اعم از سازه های پالايشگاهی، صنعتی و مسكونی را دارید با ما تماس بگیرید و یا برای کسب اطلاعات بیشتر در ادامه مطلب همراه با فراساز باشید.

اسکلت ساختمانی چیست؟

اسکلت ساختمانی به انگلیسی  building structures نامیده می شود در واقع اساس و چارچوب اصلی ساختمان را تشکیل می‌دهد. اسکلت ساختمان سازه‌ای است که بار طبقات ساختمان و سازه‌های محصور(پانل‌های دیواری و پوشش‌ها) را حمل می‌کند و شامل تیر، خرپاها و مهاربندها می‌باشد. ساختمان‌هایی که در آنها بار ناشی از طبقات بر روی دیوارها (از آجر یا بلوک) توزیع می شود، بدون اسکلت نامیده می شوند که به دلایل ایمنی احداث اینگونه ساختمان ها پیشنهاد نمی شود.

اسکلت ساختمانی

انواع اسکلت ساختمانی

با انتخاب یک اسکلت بندی مناسب برای ساختمان می توان مقاومت و استحکام ساختمان را تضمین کرد. به طور کلی انواع اسکلت ساختمانی بر حسب جنس و نوع ساختمان طبقه بندی می شود. از نظر جنس چارچوب ساختمان می توان به اسکلت چوبی، اسکلت فلزی، اسکلت بتنی و اسکلت های از پیش ساخته اشاره کرد. همچنین بر حسب نوع سازه می توان به اسکلت ساختمان های صنعتی و ساختمان های چند طبقه و سایر ساختمان ها اشاره کرد.

اسکلت چوبی ساختمان

ساختمان های چوبی از قدیمی ترین و پر استفاده ترین سازه های ساختمانی هستند که در همه جای جهان وجود دارند. سازه های ساختمانی به طور کامل از چوبی بریده شده ساخته می شود. تیرچه ها، صفحات و پانل ها در کنار هم قرار گرفته و ساخته می شود.مزایای سازه های ساختمانی با قاب چوبی این است که از مواد تجدید پذیر هستند، هزینه ساخت نسبتا پایین است و می توان آنها را با استفاده از ابزارهای اولیه ساختمانی به سرعت نصب کرد. البته این سازه ها معایبی نیز دارند که شامل قابل اشتعال بودن سازه، در معرض خرابی ناشی از عناصر و عدم استحکام کافی برای مقاومت در برابر بادهای ناشی از طوفان و گردباد است.

اسکلت فلزی ساختمانی

اسکلت ساختمان فلزی

ساخت اسکلت فلزی در دوران مدرن به یک روش ساخت و ساز پایدار و قابل اعتماد تبدیل شده و ساختار قاب فولادی به طور گسترده ای در بازار استفاده می شود. اسکلت ساختمانی فولادی از ستون های عمودی و از تیرهای فولادی افقی تشکیل شده اند که به یکدیگر پرچ، جوش یا حتی پیچ می شوند. در سازه اسکلت فلزی، تیر فولادی افقی بار سازه را به ستون منتقل می کند و ستون ها سازه های عمودی هستند که بارهای فشرده را به پایه منتقل می کنند. ساخت اسکلت ساختمانی فلزی برای پروژه های ساختمانی بلندمرتبه، متوسط و کم ارتفاع بسیار مقرون به صرفه و بادوام  است.

این نوشته را از دست ندهید »»  طراحی انواع سازه های صنعتی

اسکلت ساختمانی برای ساختمان های مرتفع

سازه فولادی در برابر نیروهای خارجی مانند باد و زلزله مقاومت می کند. بنابراین در چنین ساختار اسکلت فلزی، عضو فولادی شکسته نمی شود بلکه در برابر عوامل خارجی مانند طوفان یا زلزله خم می شود.

اسکلت فلزی، برای سوله های صنعتی

با آماده بودن مقاطع ستون و تیر در سازه اسکلت فلزی، ساخت سازه صنعتی زمان کمتری می برد و کار سریعتر می شود. در نتیجه می توان در زمان و هزینه صرفه جویی کرد. هزینه فولاد در سازه قاب صنعتی از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است.

سازه های صنعتی و اسکلت ساختمانی

برای ساخت ساختمان های مسکونی

سازه فلزی برای ساخت ساختمان های مسکونی مفید است زیرا قادر به مقاومت در برابر نیروهای خارجی مانند باد، زلزله و طوفان است. کیفیت کار را می توان با استفاده از فناوری به نام ساخت و ساز فولادی سبک سنج برای ساختمان های مسکونی حفظ کرد.

برای ساختن پل

فولاد دارای استحکام بالا، با دوام و استحکام کششی است. چنین ویژگی‌هایی در فولاد آن را به گزینه‌ای مناسب برای مهندسان، طراحان و سازندگان برای ساخت پل‌های تاریخی تبدیل می‌کند که می‌توانند طولانی‌تر دوام بیاورند.

برای ساخت پارکینگ گاراژ

قاب فلزی برای ساخت گاراژ و پارکینگ مفید است. وزن کم سازه ساخت این سازه ها را آسان می کند. ساختار قاب فولادی پوشش می تواند طول عمر آن را افزایش دهد. پوشش سازه های فولادی آن را در برابر خوردگی، قالب مقاوم می کند.

اسکلت بتنی ساختمان

سازه اسکلت بتنی ساختمان مرتبط به ساختمانی است که در ساخت آن از بتن یا متن آرمه استفاده شده است. این ساختمان تشکیل شده از سیمان، ماسه، شن و فولاد است. در اسکلت بندی این ساختمان تمامی تیرهای اصلی و دیوارهای برشی از بتن ساخته شده اند. اسکلت بتنی دارای مزایا و معایبی است که باید با توجه به نوع ساختمان، محل ساخت، دسترسی به مصالح ساختمانی و قیمت آنها، کاربری ساختمان و اقلیم و ویژگی های زمین شناسی منطقه این نوع ساختمان سازی انتخاب شود.

سازه های مهندسی برای اسکلت ساختمانی

مزایای استفاده از اسکلت فلزی در ساختمان سازی

مزیت های  استفاده از اسکلت فلزی در ساختمان سازی را می توان به صورت زیر شمرد:

سرعت بالای ساخت و ساز

صرف نظر از اینکه کدام فناوری ساخت اسکلت ساختمانی را انتخاب می کنید، ساخت و ساز حداقل چندین ماه زمان می برد. در مورد بکارگیری اسکلت  فلزی، کار بسیار سریعتر انجام می شود.

کم هزینه بودن آن

در این مورد عوامل صرفه جویی زیادی وجود دارد. اولاً هیچ تاخیری در ساخت و ساز وجود ندارد. هنگام ساخت یک ساختمان قاب از سازه های فلزی و پوشاندن آن با مواد ورق، نیاز به بسیاری از کارهای اضافی حذف می شود. با توجه به هزینه کل مصالح، در بیشتر موارد نسبت به سایر فناوری های مدرن ساختمانی نیز کمتر است.

این مقاله را از دست ندهید »» دکل برق 

قابلیت اطمینان طراحی و عمر طولانی

 از نظر دوام، یک اسکلت ساختمانی ساخته شده از سازه های فلزی به هیچ وجه کمتر از یک ساختمان دائمی نیست و حتی از نظر استحکام از آن پیشی می گیرد. به طور خاص، قاب فلزی و روکش فلزی با ویژگی های مشابه مشخص می شوند، بنابراین هنگامی که شرایط عملیاتی تغییر می کند، به طور مساوی خواص خود را تغییر می دهند. روش اتصال یک قاب فلزی به معنای وجود حداقل شکاف های ساختاری است که به جلوگیری از افزایش بار روی عناصر سازه کمک می کند.

این نوشته را از دست ندهید »»  طراحی انواع سازه های صنعتی

تطبیق پذیری

یکی دیگر از عوامل موثر در استفاده از فریم های فلزی حداکثر تطبیق پذیری آنهاست. بر این اساس، مطلقا همه انواع ساختمان ها – از مسکونی گرفته تا تجاری و صنعتی – قابل ساخت هستند. مقیاس همچنین می تواند هر باشد – بر روی یک قاب فلزی ساختن یک گاراژ کوچک در نظر گرفته شده برای یک ماشین و یک مرکز خرید بزرگ راحت است.

اسکلت بتنی در سازه های ساختمانی

مزایای اسکلت بتنی در ساختمان سازی

استفاده از اسکلت بندی بتنی مزایایی دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم:

  • اجزای تشکیل دهنده ساختمان بتنی از مصالح بومی بوده در نتیجه قیمت تمام شده ساختمان کمتر است.
  • بتن قابلیت شکل دهی بالایی دارد.
  • مقاومت بالایی در مقابل آتش سوزی و آی و رطوبت دارا است.
  • ساختمان های بتنی در مقایسه با ساختمان فلزی نیاز کمتری به نگهداری و محافظت دارند.
  • با گذشت زمان مقاومت اولیه بتن کم نمی شود و مقاومت آن افزایش می یابد لذا ساختمان های بتنی دارای عمر مفید بیشتری می باشند.
  • در اجرای سازه های بتنی نسبت به سایر سازه ها نیاز کمتری به نیروی متخصص وجود دارد.
  •    مقاومت کششی پایین، انتقال گرما و سرما به داخل ساختمان و وزن بیشتر ساختمان نسبت به اسکلت فلزی و تاثیرپذیری از شرایط آب و هوایی ضعیف در برابر بارهای ناشی از انفجار از معایب اسکلت بتنی شمرده می شوند.

در آخر

گاهی اوقات، بهترین سازه ساختمان از قبل مهندسی شده است، زیرا به سرعت با هم ترکیب می شود و می توانید زودتر از آنچه فکر می کردید شروع به استفاده از آن کنید. اغلب اوقات، می توانید ساختمان را مطابق با مشخصات خود طراحی کنید و سپس قطعات ساخته شده و در کنار هم قرار می گیرند تا به محل ساخت و ساز ارسال شوند. مزایای پیش مهندسی این است که آنها به سرعت در کنار هم قرار می گیرند، قوی هستند و به راحتی قابل شخصی سازی هستند. متاسفانه گران‌تر از سایر انواع ساختمان‌ها هستند و شما باید طرح خود را در یک مربع یا مستطیل نگه دارید.

اکنون که انواع مختلف سازه های ساختمانی در ساخت و ساز را می شناسید، می توانید به راحتی تصمیم بگیرید که کدام یک را می خواهید در آینده برای خانه، تجارت یا سایر ساختمان های مورد نیاز خود استفاده کنید. بهترین بخش این است که شما حتی می توانید برخی از این سازه های ساختمانی را با هم ترکیب کنید تا ساختمانی داشته باشید که به بهترین وجه با نیازهای شما مطابقت دارد.

برای دریافت مشاوره رایگان همین الان با شماره زیر تماس بگیرید 
021-44604000

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *